14.07.2017

Kocaeli Müftülüğü’ nden 15 Temmuz Paneli

Kocaeli Müftülüğü tarafından İzmit Dolphin Yunus Emre Kültür Merkezinde “15 Temmuz Din ve Değerlerimiz” konulu panel düzenlendi. Panele Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Elşen Veli, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Panel Yöneticisi İl Müftüsü Yusuf Doğan olurken, Panelistler Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ekşi ve 15 Temmuz Gazisi Faruk Karaosman oldular.

Panelden önce program sunuculuğunu yapan İl Müftülüğü Uzman Vaizi Servet Yalçın katılımcılara açılış konuşmasını yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan film gösterimi sinevizyon eşliğinde yapıldı ve panele geçildi. Panel Yöneticisi Doğan “ Din ve Değerlerimiz” hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Abdullah Kahraman “ Dini Değerlerin İstismarı ve İstismar Hareketlerine Göre Müslümanın Duruşu”  konusu üzerinde durarak konuşmalarını yaptılar. Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ekşi “ Değerlerimiz; Özgürlük, Vatan, Millet, Bayrak, Ezan, Sala, Şehitlik “ kavramlarını katılımcılara aktardılar. O hain gecede tanklara kendini siper eden Gazi Faruk Karaosman da 15 Temmuz gecesi Türk milletinin büyük bir cesaret ve inanç örneği gösterdiğini, başka hiçbir ülkede görülemeyecek şeylere o gece tüm dünyanın şahit olduğunu dile getirdi. “O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısını duyduğumda meselenin ne boyutta olduğunu gördüm ve hemen abdest alıp eşim ve çocuklarımla helalleşerek Fatih Sultan Mehmet köprüsüne koştum. Bir an insanların sağlı sollu kaçıştıklarını fark ettim. Kendimde tam yolun ortasındayım, nereye kaçışıyor bu insanlar derken süratli şekilde tankın kendisine doğru geldiğini fark ettim. Allah benden korkuyu almıştı sanki ve cesurca tankın önünde durdum. Göğsüme hızla çarpma etkisiyle yere düşerek paletlerin arasında kaldım. Paletler beni ezmemişti ama sonrasını hatırlamıyorum. Başıma eşim ve kızım gelmiş ve sonradan onlardan öğrendim. Eşim ambulans diye bağırırken imam hatip liseli kızım babam şehadet şerbeti içecek diye annesine ithamda bulunmuş. Hastaneye çok güç şekilde götürüldükten sonra 5 saat tedavim sürmüş. Gözlerimi ilk açtığımda FSM köprüsü teslim alındı mı? diye sormuşum. İlk zamanlar yürüyemedim bir kaç ay sonra bastonla yürümeye başladım ve şimdi Allah’ın izniyle sağlıklı şekilde aranızdayım” dedi. Kendisini dinleyenlere teşekkür ederek sözlerini bitirdi. Gazi Karaosman'ın  anlattıkları  salonda bulunanları duygulandırdı ve göz yaşlarına hakim olamadılar.  Panelin sonunda Doğan, konuklara katılımlarından dolayı teşekkür etti ve panel sona erdi.