17.07.2017

Kocaeli Müftülüğü 15 Temmuz “Duayla Nöbet Vakti Programı”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Valiliği, İl Müftülüğü ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ile ortaklaşa 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde Milli İrade Meydanı’nda “Duayla Nöbet Vakti Programı” gerçekleştirildi. Programa genci, yaşlısı binlerce vatandaş katıldı ve 81 ilden gelen 249 hafızın ay yıldızlı koreografisi büyük ilgi gördü.

Duayla Nöbet Vakti Programı’na Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, EDOK Komutanı Metin Gürak , Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, , KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan,  İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, il ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Kocaeli Valisi Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu 15 Temmuzla ilgili konuşmalarını yaptılar. Konuşmaların ardından ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin belirlediği ve İmam Hatip Liselerinde okuyan 81 ilden 249 hafız öğrenci, 15 Temmuz şehitleri için okudukları hatimleri özel bir koreografi ile sahneledi. Türk bayrağını temsilen hilâl ve yıldız konsepti için kırmızı zemin üzerinde beyaz renkte cübbe ve sarık giyen hafızlar sahne önünde muhteşem bir görüntü oluşturdu. Yukarıdan bakıldığında şanlı Türk Bayrağımızı simgeleyen Hafızlar ayrıca 249 şehidimize okunan hatimlerden son Kuran-ı Kerim cüzünü okudular.

İl Müftümüz Yusuf Doğan okunan Hatimlerin ve 249 Bin Yasin-i Şerifin duasını yaptı. İl Müftülüğü görevlileri Kur’an- Kerim Tilaveti, kaside ve ilahiler sundular. Gece saatler 00.13 de tüm ülkede olduğu gibi görevlilerimiz tarafından Kocaeli’nde de her camiden salalar verdiler.

Programda Prof. Dr. Mehmet Emin Ay sohbeti ile, Ömer Karaoğlu ezgileri, Grup Tillo eserleri,  Serdar Tuncer şiirleri ile Milli İrade ve Demokrasi Nöbetinde bulunan vatandaşlara coşkulu bir dinleti sundular. Geceye katılan vatandaşlara 15 Temmuz Şehitleri adına şerbet, gülsuyu ve lokma ikram edildi. Ayrıca tüm katılımcılara Türk Bayrağı, şapka ve tişörtler hediye edildi. Alanda ayrılan mescitte hep birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin’in imametinde sabah namazı kılınırken, namaz sonrası vatandaşlara simit ve çay ikramında bulunuldu.