18.08.2017

Kocaeli’nde “ Diyanet Gençlik Merkezi ”

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) birlikte yürüttüğü proje ile Türkiye genelinde, Gençlerin dini bilgiye ulaşmasını kolaylaştıracak Gençlik Merkezleri açılması kapsamında Kocaeli’nde “ Diyanet Gençlik Merkezi” faaliyetlerine başlamıştır.

Gençlik merkezi tanıtım toplantısında konuşan İl Müftüsü Yusuf Doğan, “Burayı gençlik merkezi olarak kullanacağız. Çocuklarımız başıboş olmasın. Sahipsiz olmasın diye bunu gerçekleştiriyoruz. Gençlerimizle ciddi çalışmalar yapmamız lazım. Uyuşturucu kullanımı 10 yaşına kadar düşmüş durumda. Anne babaların kontrol mekanizmasını kaybettiği bir çağda yaşıyoruz. Bizlere büyük görevler düşüyor. İslam ahlakına göre ahlaklı bir gençlik yetiştirmek için gençlik merkezini açmış bulunuyoruz. Okul derslerine yardım kursları ile eğitimde başarılarına katkı sağlamak istiyoruz.” dedi.

Gençlik merkezinin sadece eğitim değil aynı zamanda sosyal aktiviteler içinde kullanılacağını belirten Doğan, “Sosyal aktivite oyunlar, müzik ve akıl oyunları ile birlikte gençler sosyal aktivitelerini gerçekleştirecek. Gençlik merkezini ilimizin her ilçesinde ihtiyaç duyulan yerlerde yapmak istiyoruz. Mahalli idarelerimizin destekleri ile bu alanları gençlik merkezi olarak kullanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç ise, “ Bu çevredeki cami görevlilerimiz, ekip çalışması şeklinde gençlik merkezimizden sorumlu olacaktır. Burayı örnek bir gençlik merkezi haline getireceğiz. “Diyanet Gençlik Merkezi” nde çocuklarımıza boş vakitlerini güzel bir şekilde değerlendirebilmek için çeşitli oyun aktivitelerinin (Playstation, Masa Tenisi, Satranç, Çeşitli Bilgisayar oyunları vs.) yanında çeşitli ikramlar yapılarak, din görevlilerimiz tarafından muhtelif ders saatleri düzenlenerek, çocuklarımızın manevi yönden gelişmelerine yardımcı olacağız.. Burası 6 katlı. Yarısı erkek yarısı kız öğrencilerimize hitap edecek. Sabit 5 kişi çalışıyor. 3 İşkur 2 si bizim personelimiz. Öğrencilerimizden herhangi bir ücret istemiyoruz. Her öğrencimize üye kartı veriyoruz. İnternet çıktısı alabilir, ders çalışabilir, oyun oynayabilir çocuklar.  Şuanda mesai saatlerinde 8.30 - 17.30 arası hizmet veriyoruz. Ama bayramdan sonra saatlerde düzenleme yapılacak. Evliya Çelebi Kız İmam Hatip Lisesiyle bir çalışmamız olacak. Kızlarımız burada zaman zaman ebru sanatı gibi etkinliklerde bulunacak. Dini musiki, gitar kursu gibi sanatsal faaliyetlerde olacak” şeklinde konuştu.