16.11.2017

KOCAELİ’DE ASPİM EĞİTİM SEMİNER PROGRAMI TAMAMLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında İl Müftülüğü olarak Kocaeli Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı kurumlara dini rehberlik ve manevi destek bağlamında giden personelimize yönelik 14 Kasım 2017 Salı günü İzmit Seka Park Otelde bir günlük eğitim gerçekleştirilmiştir. Saat 09:00 da başlayan eğitim 16:30 da sona ermiştir. Eğitimin içeriği şu şekilde planlanmıştır. Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Yusuf Doğan tarafından açılış konuşması, sonrasında ASPİM Sosyal Hizmet Uzmanı Sayın Taylan Ceylan tarafından “ ASPİM’e Bağlı Kurumların Bakımı Altındaki Çocukların, Ergenlerin ve Koruma Altında Kadınların Psikolojik Özellikleri ve İletişim” konusunda bir sunum, sonrasında da Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Dr. Fatma Bayraktar Karahan tarafından “Çocuk ve Genç Odaklı Kurumlarda Din Hizmeti, Yöntem ve İlkeler”, Öğleden sonra İl Müftülüğü PDR öğretmeni Nejla Nural tarafından “Bakım ve Koruma Altındaki Bireylerin Psikolojik Özellikleri ve İletişim” konulu bir sunum, son oturumda DİB Uzmanı Dr. Fatma Bayraktar Karahan tarafından “Manevi Bakımla İlgili Örnek Uygulamalar” konusunda bir sunum gerçekleştirildi. İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü İbrahim Akça tarafından genel bir değerlendirme yapıldıktan sonra eğitim sona erdi. Eğitime yaklaşık 80 personel katıldı.