11.01.2018

Yeni Cuma Camii Aile Ve Dini Rehberlik Bürosu Eğitim Programı

Kocaeli İl Müftülüğüne bağlı Yeni Cuma Camii Aile ve Dini Rehberlik Bürosunda, 2017-2018 Eğitim döneminde hafta içi her gün alanında uzman personelimiz tarafından, bay ve bayanlara yönelik gündüz ve gece dersleri şeklinde eğitimler yapılmakta ve dini rehberlik hizmeti verilmektedir. Bu eğitimlerimizin içeriği şu şekildedir:

Bayanlara yönelik eğitimlerimiz hafta içi her gün mesai saatleri içerisindedir. Her Pazartesi11:00-12:30 saatleri arasında “Ney Dersleri” ve 14:00-15:30 arasında “Hadislerle İslam”; her Salı 14:00-15:30’da “Tefsir Dersleri” ve aynı saatte “Hüsn-ü Hat ve Tezhip” , her Çarşamba 14:00-15:30 saatleri arasında “Aile Okulu”, her Perşembe 11:00-12:30 saatleri arasında “Hatim Okuması ve Meal” ve yine her Cuma 14:00-15:30 arasında “Mealli Hatim Okuma”larımız devam etmektedir.

Ayrıcahaftanın iki günü öğle arasında çalışan hanımlara yönelik eğitimler başlatılmıştır. Her pazartesi 12:30-13:30 saatleri arasında “Riyaz’us-SalihinDersleri ” ve Salı günleri de yine aynı saatlerde “İlmihal” dersleri yapılmaktadır.

Baylara yönelik eğitimlerimiz hafta içi dört gün 19:30-20:30 saatleri arasında verilmektedir. Salı günleri “Fıkıh Dersleri”, Çarşamba günleri “Kitap okumaları”, Perşembe günleri “Siyer Okumaları” ve Cuma günleri de “Akaid” dersleri yapılmaktadır.

Ayrıca Yeni Cuma Camii Aile ve Dini Rehberlik Bürosunda ayda bir defa Salı akşamıİl Müftüsü Yusuf Doğan tarafından, kurum amirlerine yönelik “Hadis dersleri” yapılmaktadır.

Büromuzda görev yapan alanında uzman, deneyimli kadromuzla hafta içi her gün bize gelen ailevi soruları cevaplandırma ve Dini Rehberlik hizmetibüyük bir özveri, samimiyetle yürütülmektedir.