26.12.2016

2017 Yılı Hac Müracaatları İle İlgili Basın Açıklaması

2017 YILI HAC MÜRACAATLARI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

A- 2017 YILINDA İLK DEFA KAYIT YAPTIRACAKLAR;

1- 2017 yılında hacca gitmek için ilk defa kayıt yaptıracak vatandaşlarımız ilgili bankalara 20 TL. ön kayıt ücreti yatıracaklardır.

2- Ön kayıt işlemleri 28 Aralık 2016 – 06 Ocak 2017 tarihleri arasında olacaktır.

3- Vatandaşlarımız elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüklere bizzat müracaat ederek Hac Müracaat formunu doldurmak suretiyle “Oda tercihli hac konaklama” ve “Otel Konaklama” türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yapacaklardır.

B- ÖNCEKİ YILLARDA KAYIT YAPTIRANLAR;

1- Kayıt yenileme işlemleri 09 – 31 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

2- Başkanlık tarafından 2017 yılında Otomatik Kayıt Yenileme işlemi yapılmayacaktır.

3- Önceki yıllarda ön kayıt ücreti yatırıp kuraya katılan hacı adaylarından kayıt yenileme işlemlerinde herhangi bir ücret alınmayacaktır.

4- Önceki yıllarda uygulanan “Normal ve Müstakil Odalı” konaklama türleri birleştirilerek, 2017 yılı haccında “Oda tercihli hac konaklama” türüne geçilmiştir.

5- Hac adaylarımız elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüklere bizzat müracaat ederek “Oda tercihli hac konaklama” ve “Otel konaklama” türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yenileyeceklerdir.

6- Kaydını yenilemeyenler 2017 yılı hac kurasına dahil edilmeyecektir.

7- Vatandaşlarımızın iletişim bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. (Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlarımız “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgelerini cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabileceklerdir.)

8- 2016 yılında hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adayları; hacca gitme, hac konaklama türlerini tercih etme ve varsa kuraya beraber katılmak istediği kişilerde değişiklikleri 09 – 31 Ocak 2017 tarihleri arasında yapabileceklerdir.

Hac Kuraları            : 23 Şubat 2017 tarihinde çekilecektir.

Kesin Kayıtları         : 28 Şubat 10 Mart 2017 tarihleri arasında    İl Müftülüğünde

Yapılacaktır.

Ön Kayıt Ücreti Yatırılabilecek Bankalar :

Vakıfbank, Halk Bank, Ziraat Bankası, Albaraka Türk, Kuveyt Türk ve PTT Bank

26.12.2016