07.03.2017

ADRB TANITIM SEMİNERLERİ TAMAMLANDI

Kocaeli Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından İzmit ilçe merkezinde aile bürosu tanıtım seminerleri yapıldı. Seminer programlarında din hizmetleri uzmanları Aysel DEMİRCİ, Gülsen EREN il ve ilçe vaizlerimiz Nuray KESERCİOĞLU, Gülay SÖZBİR, Meral GÖVEÇ, İnci AR ve Meryem ŞENOCAK eğitici olarak görev aldı. Seminerler 20 Şubat 2017 tarihinde başlamış olup 13 Mart 2017 tarihinde son bulacaktır. Bu seminerler 7 grup halinde planlanmıştır. Bu seminer 57 kuran kursundan katılan yaklaşık 820 kişiye verilmiştir.

Ayrıca genç ve yetişkin katılımcılara evlilik öncesi dönemde eş seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiği, sağlıklı bir evlilik ilişkisinin nasıl devam edeceği ve aile bağlarını kuvvetlendirecek becerilerin nasıl kazanılacağı konusunda da bilgi verildi. Katılımcıların programı büyük bir ilgi ve dikkatle takip ettikleri gözlenmiştir. Seminerin sonunda kursiyerlere Yeni Cuma ADRB’nin eğitimlerinin yer aldığı broşürler dağıtılmıştır.

Bu seminerlerin devamı katılımcılar tarafından yoğun şekilde talep edilmekte olup önümüzdeki 2017-2018 çalışma yılında daha geniş kapsamlı şekilde büromuz tarafından planlanmaktadır.

Ayrıca İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Aysel DEMİRCİ tarafından 23.02.2017 tarihinde TV 41 de Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun tanıtımı gerçekleştirildi. Müftülükler bünyesinde bulunan aile ve dini rehberlik bürolarının tanıtım ve faaliyetleri konusunda ayrıca ADRB projelerinden ve başkanlığın aile konusundaki yayınları hakkında bilgi verildi.