10.04.2017

İl Müftümüzün Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Gönül Mimarı Hz. Peygamber

Rabbimiz Recep ve Şaban aylarını bizler için mübarek eylesin ve bizi Ramazan ayına kavuştursun. Tüm İslam âlemini her türlü kötülük ve belalardan arınmış olarak mübarek ay olan Ramazan ayına kavuştursun. Rabbimiz bizleri Peygamber efendimizin kutlu doğumunu idrak edeceğimiz bu mübarek zaman dilimlerini fırsata çeviren, her bir saniyesini rıza-i ilahi doğrultusunda değerlendiren kullarından eylesin.

Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl kutlu doğum kapsamında bir tema belirlemektedir. Bu yıl kutlu doğum münasebetiyle “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu bir tema belirlenmiştir. Güven duygusu İslam dininin insanlara aşıladığı en değerli erdemlerden birisidir. Hz. Peygamber ‘in (s.a.v.) en güzel vasıflarından bir tanesi Muhammedü’l-emin olmasıdır. O güvenilir bir kimse ve İslam’ın gelmesiyle beraber etrafında güven toplumu inşa etmiş bir gönül mimarıdır. Allah Resulü mümini “ İnsanların Can ve malları konusunda kendisinden emin oldukları kimsedir”  şeklinde tarif etmiştir. Oysa günümüz dünyasında güven duygusunun ne kadar zarar gördüğünü ve bu duygunun tekrar tesis edilmesinin ne kadar gerekli olduğunu bilmemiz gerekir. İslam Dini emniyetin ve güvenin kaynağıdır. Toplumun tüm kesimleri bu kaynaktan beslendiği takdirde dinimizden aldığımız güçle birlik ve beraberliğimizi tesis etmek için Asr-ı Saadette kurulan güven toplumunun bir benzerini kendi toplumumuzda da inşa edebiliriz.

Müslüman Müslümanın kardeşidir, din kardeşliği her şeyin üstündedir. Ülke olarak birliğimize beraberliğimize zarar vermek isteyen güçlere karşı yekvücut olalım ve bir güven toplumu inşa edelim. Toplumun ihyası için çalışanlarla birlikte yol alalım. Bu süreçte tüm İslam aleminin umudu olan ülkemizde yapılacak olan referandumun ülkemiz ve bütün gönül coğrafyamızda Güven Toplumu inşaa etmek adına iyiliğe vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

Yusuf DOĞAN

Kocaeli Müftüsü