09.05.2017

GÖLCÜK HİCRET ERKEK KUR’AN KURSUNDA HAFIZLIK MERASİMİ YAPILDI

Gölcük İlçe Müftülüğü tarafından icazet programı Tevfik Hoca Camii’nde düzenlendi. Gerçekleştirilen programa; Gölcük Kaymakamı Mustafa ALTINTAŞ, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent DEĞİRMENCİ, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr. Ali ERBAŞ, İl Müftüsü Yusuf DOĞAN, Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet YAZICI ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış ve selamlama konuşmasında Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet YAZICI “Rabbimizin İlahi kurtuluş mesajı olarak bize gönderdiği Kur’an-ı Kerimi ezberleyen hafızların icazet merasimini yapmaktayız. Rabbim, her birinizden, destek olan herkesten razı olsun. Çocuklar çok çalıştı, aileleri, hocaları çalıştı. Hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

İl Müftümüz Yusuf DOĞAN "Güzel bir programda buluşmuş oluyoruz. Buradaki en büyük sermaye, kardeşliğimizdir. İlçemizde yapılan bu güzel programa teşrif eden herkese teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum. Bitmeyen bir mucize var, bu da Kur'an mucizesidir. Kur'an-ı Kerim'in anlaşılması da hıfzı da ayrı bir mucizedir. Asıl mucize, Kur'an-ı Kerim'in ahlaki olarak temsil edilmesidir. İcazet alacak hafızlarımızın sürekli okuması gerekiyor. İcazet aldılar diye sadece oturmamamlılar. Önümüzdeki sene icazet alacak hafızlara da tavsiyemiz var. Ezberlediğimizi unutmamamız lazım. Rabbim hayırlı eylesin."dedi. Program Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali ERBAŞ'ın konuşmasıyla devam etti.

Programın devamında icazet alan hafız adayları, camiye tekbirlerle giriş yaptı ve ardından icazetlerini alarak hafız oldu.