12.05.2017

TARİHİ ORHAN CAMİİ’NİN AÇILIŞI VE BERAT KANDİLİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ

Osmanlı döneminde 1332 yılında  Gazi Süleyman Paşa tarafından yaptırılan ve restorasyonu tamamlanan Orhan Camii, Berat Kandili dolayısıyla düzenlenen programla yeniden ibadete açıldı.

Orhan Camii’nde düzenlenen Berat Kandili programına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İl Müftümüz Yusuf DOĞAN, İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürü İbrahim Saffet Ertürk, Orhan Camii Dernek Yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Müftümüz Yusuf Doğan’ın kıldırdığı akşam namazından sonra Berat Kandilinin faziletleri ve günün önemine ilişkin yaptığı konuşmasının akabinde Gölcük Eyüp Sultan Kur’an Kursu Öğreticisi Adem Seymen, Pendik İlçe Müftülüğü Kur’an Kursu Öğreticisi Yavuz Mutlu ve Pendik Haseki Dini Yüksek Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Mehmet Kılıç’ın okumuş oldukları Kur’an- Kerim tilavetiyle devam etti. Müftümüz Doğan, okunan ayetlerinin mealini açıklayarak cemaati bilgilendirdi.

İl Müftü Yardımcısı İlyas Öztel’in yaptığı duanın ardından kılınan yatsı namazından sonra Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu, Müftümüz Yusuf Doğan ve protokol üyeleri ile birlikte Cami cemaatinin kandillerini kutladılar. Program sonunda müftülüğümüz tarafından, camiye gelen vatandaşlara kandil simidi, çay ve gecenin önemine binaen seyyidül istiğfar duası dağıtıldı.