26.05.2017

Tügva İzmit Şubesi ve Hür-Gör Spor Kulübünden “Bize Engel Olmayın”

Türkiye Gençlik Vakfı İzmit İlçe Temsilciliği ile HÜR-GÖR Spor Kulübünün birlikte gerçekleştirmiş olduğu "Tüm Dünya Kör Olsaydı?" isimli farkındalık etkinliği 23 Mayıs saat 18:00' da sona erdi. İl Müftülüğü Bodrum katında karartılmış ortamda yapılan etkinliğe İl Müftümüz Yusuf DOĞAN'da katıldı. Görme engellilerin günlük yaşantılarının, sokakta yürürken karşılaştığı sıkıntıların, sosyal alanlardaki faaliyetlere katılımlarının karartılmış ortamda bizzat deneyimini yaşayan DOĞAN, farkındalık sağlayan, bu etkinliği düzenleyen Tügva İzmit tamsilciliğine teşekkür etti. 15 Mayıs'ta başlayan Etkinliğe İzmit'te bulunan 11 farklı Liseden 410 Öğrenci katıldı. Deneyim sonunda öğrenciler ile anket çalışması gerçekleştirildi. Ankete katılan öğrencilerin %98'i etkinliği başarılı bulurken, %76'sı ise ilk defa TÜGVA'nın bir faaliyetine katıldıklarını beyan ettiler.