26.05.2017

Aspim Seminer Eğitimleri Tamamlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında İl Müftülüğü olarak Kocaeli Aile Sosyal İl Müdürlüğüne bağlı kurumlara dini rehberlik ve manevi destek bağlamında giden personelimize yönelik 11 Mayıs 2017 Perşembe günü İzmit Seka Park Otelde bir günlük eğitim gerçekleştirilmiştir. Saat 10:00 da başlayan eğitim 15:30 da sona ermiştir. Eğitimin içeriği şu şekilde planlanmıştır. Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftülüğü Uzman Vaizi Servet YALÇIN tarafından açılış konuşması, sonrasında ASPİM Sosyal Hizmet Uzmanı Sayın Meryem TOPUZLU tarafından “ Kocaeli ASPİM bünyesindeki sosyal hizmet kurumlarının tanıtımı ve orada kalan kişiler hakkında bilgilendirme” konusunda bir sunum, sonrasında da İl Müftülüğü PDR Uzmanı Sayın Necla NURAL’ın  “ ASPİM bünyesinde kalan kişilerle olan iletişim; çocuklarla, kadınlarla, engellilerle olan iletişim..” konusundaki sunumu gerçekleşti. Öğleden sonra üçüncüsü gerçekleşen oturumda Ankara İl Müftülüğü İl Uzman Vaizi Sayın Aynur YAŞAR tarafından “ Sosyal Hizmet Kurumlarında Çocuk ve Gençlere Yönelik Din Hizmetleri” konulu bir sunum gerçekleştirildi. Uzman Vaiz Servet YALÇIN tarafından genel bir değerlendirme yapıldıktan sonra eğitim sona erdi. Eğitime yaklaşık 85 personel katıldı.