07.08.2017

Kocaeli Müftülüğü Hacı Adaylarını Kutsal Yolculuğa Uğurladı

Diyanet İşleri Başkanlığı Organizesiyle Hacca gidecek Hacı Adaylarından 700 hacı adayı düzenlenen törenle uğurlandı.

Hacı adaylarını uğurlamak üzere İl Müftüsü Yusuf Doğan, Kartepe İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün, İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Muhammet Erkuş, Büro personeli, Din Görevlileri ve çok sayıda hacı adaylarının yakınları katıldı.

Hac uğurlama töreninde Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Erkuş, hacı adaylarına hac seyahatinin önemini belirten bir konuşma yaptı.

Cami görevlileri ilahi ve kasidelerle hacı adaylarına duygu dolu anlar yaşattılar. Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan’ın yapmış olduğu duygulu konuşmanın ardından dua edilerek gözyaşları eşliğinde hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı. İl Müftü Yardımcısı Burhan Bilgin, Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, Gölcük Vaizi Adnan Yıldız ve İl Müftülüğü Murakıbı Kemal Daşdelen Kafile Başkanı olarak hacca gittiler.

İlimizde 2017 yılında toplam 1750 hacı adayı kutsal topraklara gidecektir. 700 hacı adayı seyahat acenteleriyle, 1050 hacı adayı ise Diyanet İşleri Başkanlığı organizesiyle hacca gidecektir.