17.08.2017

İŞİTME ENGELLİLERE YÖNELİK UMRE ÖDÜLLÜ YARIŞMA

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından işitme engelli vatandaşlarımızın dini bilgilerini artırmak ve Kur’an-ı Kerim okumalarını teşvik etmek amacıyla İşitme Engellilere yönelik ülke genelinde yapılacak Umre ödüllü dini bilgiler yarışması İl Müftülüğümüzde düzenlendi. Belirtilen yarışma çerçevesinde Kocaeli İl Müftülüğü Engelli Din Hizmetleri Koordinatörlüğünce 16.08.2017 Çarşamba Günü İşitme Engelli Kardeşlerimize yönelik dini bilgiler yarışması yapılmıştır.

13 İşitme engelli yarışmacının katıldığı yarışmada yarışmacılara yazılı sınav sorularının yanı sıra  Başkanlıkça hazırlanan resimli sorular yöneltilmiştir.

Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Bayram Şahin‘in başkanlığında İl Müftülüğü Engelli Din Hizmetleri Koordinatörü Şinasi Birişik, İl Müftülüğü Vaizi ve Engelli Din Hizmetleri Koordinatörü Gülay Sözbir, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Selim Ekince, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü İşaret Dili Tercümanı Yasemin Öztürk ’ten oluşan komisyon huzurunda yapılan yarışmanın neticesinde Serdar Keskin ve Mehmet Karal isimli yarışmacılar başarılı olmuştur. Başkanlığımızın organizasyonuyla ücretsiz umreye gitme hakkı elde etmişlerdir.

Yarışma sonunda İl Müftümüz Yusuf Doğan hayırlı olmasını dileyerek yarışmacıları makamında ağırladı, yarışmacılara ayrı ayrı teşekkür etti ve başarılar temennisinde bulunarak Kur’an-ı Kerim hediye edildi.