06.11.2017

Cumhurbaşkanımız Fevziye Camii’nde Cenaze Namazına Katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nda şube müdürlüğü görevinden emekli olan ve ilik kanseri nedeniyle tedavi gören 66 yaşında ki Nebi Güdük vefat etti. İzmit Fevziye Camii’nde İl Müftümüz Yusuf Doğan’ın helalliğini alıp duada bulunduğu ve Emekli Sakarya Müftüsü İlyas Serenli’nin kıldırdığı cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Nebi Güdük'ün yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze namazı sonrası yaptığı konuşmasında, “Nebi gerçekten nüktedan, sempatik bir arkadaşımızdı. Rabbim taksiratını affeyleye. Nezihe Hanımın da mekânı cennet olsun. Burada ki tezkiyelerde bu noktada istikameti gösteriyor. Bizler kazaya ve kadere inanmış insanlarız. Bizim Müslüman olarak farkımız bu.  Bizim için ölüm aslında diriliştir. Geleceğe de ölüm ötesine de öyle bakarız. Yeniden dirilmektir. Ölümü böyle tanımlayan, ölümü adeta öldüren insanlarız Müslümanlar olarak.  Mekânları cennet olsun. Rabbim ailelerine sabır versin, onlara da sabırlar diliyoruz. Allah’a emanet olunuz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra arkadaşının cenazesinin bulunduğu tabutu omuzladı. 4 çocuk babası Güdük'ün cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Kırşehir'e gönderildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazının ardından Kocaeli Valiliği'ne ziyarette bulundu.