04.12.2017

Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin Temeli Dualarla Atıldı

İl Müftümüz Yusuf  Doğan,  Derince Yenikent Mahallesi İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün hemen yanındaki alanda inşa edilecek caminin temel atma törenine katıldı. Temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Derince Müftülüğü Şube Müdürü Zeynel Abidin Akduman’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle  başladı.

Programa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İlçe Kaymakamı Akın Yılmaz, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil ve ilçe protokolü katıldı. Temeli atılan Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde 2 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği, 3 bin 500 metrekarelik alana sahip olduğu ve camide ibadet alanınında 2 bin 717 metrekare olduğu bilgisi verildi. İl Müftümüz Doğan’ın yapmış olduğu dua ile birlikte protokol tarafından sembolik olarak basma butonuyla caminin temeli atıldı.