12.02.2018

Şehit İlker Ağçay’ın cenazesi, dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari Çukurca'da bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu şehit düşen sözleşmeli er 27 yaşındaki İlker Ağçay’ın cenazesi, Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazını İl Müftümüz Yusuf Doğan kıldırdı. Doğan “Vatan, millet, bayrak ve bütün manevi değerlerimiz uğruna canını feda eden bütün şehitlerimize Rabbim rahmet eylesin, Rabbim milletimize yardım eylesin, vatanımızı bölmek isteyen hainlere fırsat vermesin” dedi.

Cenaze namazına Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri, askeri erkan ve 'Zeytin Dalı' operasyonuna katılmak için geçen günlerde dilekçe verdiği öğrenilen şehidin babası Erol Ağçay, annesi Gülhan Ağçay, kız kardeşleri Meryem ve Merve Ağçay ile yakınları katıldı.

Şehidin cenazesi tören mangasınca top arabasında taşındı. Şehidin cenazesi Gebze Merkez Mezarlığı'nda bulunan Şehitlik'te toprağa verildi.