18.04.2018

Kocaeli ADRB’den “Engelsiz Hikaye”

Karamürsel Ahmet Gazanfer Bilge İşitme Engelliler Anaokulu ve İlkokulu öğrencileriyle“Bir Hikayem Var- Arı Zuzz” etkinliğimiz çerçevesinde bir araya gelindi. Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte “İşaret Dili” ile Nebahat Semiz, Şinasi Birişik öğrencilere hikâyeyi anlattı.

Yeni Cuma Cami Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve Kocaeli Üniversitesi Yerleşkesindeki bürolarımızda gönüllü katılımcılar tarafından keçeden üretilen kuklalar hikâye eşliğinde hediye edildi. Sosyal sorumluluk çalışmamız okulun idareci, öğretmenleri ve öğrencilerinin büyük beğenisini aldı.

Kocaeli Üniversitesi Öğrencileri ve gönüllü yetişkinlerden oluşan çalışmamız ile hastane etkinliklerimiz devam ediyor. Alikahya Kadın ve Çocuk Hastanesi çocuk servisi,Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Umuttepe Yerleşkesi Çocuk Servisi, Onkoloji ve Yanık Ünitesi bu kapsamda ziyaret edildi.

“Bir Hikayem Var- Bilge Kuş” etkinliğinde hikaye anlatımı, çocuk şarkıları ziyarette yer aldı. Gerçekleştirilen bu ziyarette “Bilge Kuş”hikayesi ile çocuklara sevgi, merhamet kavramları, canlıları neden sevmek gerektiğini Din Hizmetleri Uzmanı Aysel Demirci anlattı. Peygamberimizin çok merhametli olduğunu ve tüm canlılara karşı iyi davrandığını belirtti.Hikaye broşürü ve hikayenin karakteri “Bilge Kuş” çocuklara hediye edildi.

Ayrıca Alikahya Kadın ve Çocuk Hastanesi Palyatif Servisi ziyaret edildi. Kocaeli Müftülüğü olarak tedavi gören tüm hastalarımıza acil şifalar diliyoruz…