26.04.2018

Kocaeli Müftülüğü’nden “Din İstismarı ile Mücadele” Paneli

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonluğunda başlatılan ve Kocaeli İl Müftülüğümüz tarafından düzenlenen “Din İstismarı ile Mücadele” semineri İzmit Atatürk Kapalı Spor Salonunda büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Programa İl Müftümüz Yusuf Doğan, İl müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler, imam hatipler, müezzin kayyımlar, Kuran kursu öğreticileri ve müftülük büro personellerinin katılımıyla panel şeklinde gerçekleşen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Ankara Dini Yüksek İhtisas Müdürü Mustafa Bodur, İstanbul Eyüp Başvaizi Salime Eken panelist olarak katıldı.

Program İzmit İlçesi Topçular Mahallesi Ulu Camii imam hatibi Hikmet Akça’nın okumuş olduğu Kur’an tilavetiyle başladı. İl Müftümüz Yusuf Doğan açılış konuşmasında, Din ve istismarın yan yana getirilmesi düşünülemeyen iki kavram olduğunu söyledi. Din istismar sorunun birey olarak tüm vatandaşların sorunu olduğunu kaydeden Doğan, "Vatan bütünlüğümüz, huzurumuz söz konusu olduğunda din istismarı maalesef 15 Temmuz gibi olaylarla bizim bünyemizde büyük tehlike oluşturacak noktaya gelebiliyor." dedi.

Açılış konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon dinleyicilere izletildi. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mustafa Bodur ve Eyüp İlçe Müftülüğü Baş Vaizi Salime Eken "Din İstismarı ile Mücadele" konulu panel verildi.