14.05.2018

2018 Yılı Hac Semineri Kocaeli Sabancı Kültür Merkezi"nde Gerçekleşti

2018 yılında Hacca gidecek (diyanetle ve özel acentelerle) hacı adaylar için 07-10 Mayıs 2018 tarihlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sabancı Kültür Merkezi’nde İl Müftülüğümüz tarafından düzenlenen 4 günlük hac eğitim semineri yapıldı. İl Müftülüğü tarafından verilen eğitimlere hacı adayları  katıldılar. 09:00-12:15 saatleri arasında düzenlenen eğitimlerde; "İbadet bilinci ve Hac eğitimi", "Hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci", "Ana hatlarıyla hac ve umre", "Yolculuğa çıkmadan önce maddi-manevi hazırlık", "Koruyucu sağlık", "Kadınlara özgü konular", "Haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamı", "Hz. Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine" konuları işlendi.

Devam eden seminerde hacı adaylarımızın rahat, huzurlu ve makbul bir hac yapabilmek için yolculuğa çıkmadan önce yapmaları gereken maddi ve manevi hazırlık konularında bilgilerin yer aldığı sunumlar gerçekleştirildi.

Eğitimler İl Müftümüz Yusuf Doğan, Müftü Yardımcılarımız Mahmut Şahin, Dr. Ravza Cihan, İdari ve Mali İşler Şube Müdürümüz Halil İbrahim Uludağ, Hac ve Umre Şube Müdürümüz Muhammet Erkuş ve İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Memuru Ayhan Balta tarafından verildi.

Sağlık Müdürlüğü’nden gelen sağlıkçılar tarafından hacı adaylarına sağlık konusu hakkında bilgiler sunuldu. Hac bilgilendirme seminerine katılan hacı adayları bu güzel ve kapsamlı bilgilerden dolayı seminerden çok istifade ettiklerini ve hacca gitmeden önce gerekli bilgilere kavuşma şansı yakaladıklarını dile getirerek teşekkürlerini ifade ettiler.

Büyük ilgi gören seminerinin sonunda hacca gidecek olan vatandaşlarımızın haccının şimdiden hayırlara vesile olması için dualar edildi. Yoğun katılımın olduğu seminerde hacı adaylarının heyecanlı oldukları gözlendi.