14.05.2018

4-6 Yaş Kur’an Kursları Çocuk Şenliği Coşkuyla Kutlandı

İzmit İlçe Müftülüğü tarafından bu yıl ikincisini  düzenlenen “Çocuk Şenliği" büyük bir coşkuyla kutlandı.

İl Müftümüz Yusuf Doğan, İzmit İlçe Müftü Vekili Burhan Bilgin, İzmit Müftülüğü Şube Müdürü Cengiz Akça, Daire personeli ve tüm din görevlilerimizin yer aldığı şenliğe katılan çocuklarımız aileleri ile beraber gönüllerince eğlendiler.

İl Müftümüz Yusuf Doğan yapmış olduğu açılış konuşmasında; "İzmit İlçe Müftülüğümüzün bu sene ikincisini düzenlemiş olduğu çocuk şenliğine katılmaktan ve bu günahsız yavrularımızın arasında olmaktan gurur duyuyorum. Artık bu çocuk şenliğinin geleneksel bir kutlama haline geldiğini ve bunun devamını her sene İzmit İlçe Müftülüğümüzden beklediklerini ifade etti”.

İl Müftümüzün yapmış olduğu konuşmanın ardından başlayan program, uçurtmaların uçurulduğu, birbirinden farklı oyunların oynandığı şenlik, renkli görüntülere sahne olurken; şişme oyun parkları çocukların vazgeçilmezi oldu.

Sekapark alanına kurulan sahnede cambazlar yaptıkları akrobatik hareketlerle çocukları eğlendirirken; Keloğlan, Karagöz ve Hacivat  gösterilerinde  çocuklar  hem eğlendi hem de söylenen ilahilere hep birlikte eşlik ettiler. Düzenlenen yarışmalarda birinci olan çocuklara madalyaları takıldı. Çocuk şenliğimizin kuşkusuz en güzel anı Çocuk Mehteranların sunmuş olduğu Mehter Gösterisi oldu.