07.03.2017

AİLE OKULU İLK MEZUNLARINI VERDİ

9 Şubat 2017 tarihinde başlamış olan, eğiticiliğini İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanları Aysel DEMİRCİ ile Gülsen EREN ve İzmit Toplum Sağlığı Merkezi Görevlisi Figen BAŞKAN BİRİNCİ’nin yaptığı “Aile Okulu” Şubat ayı eğitim seminerimiz sona erdi. Dört hafta süren eğitim, perşembe günleri 14:00 ile 16:30 arasında Yeni Cuma Camii Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nda gerçekleştirildi. Dört başlık altındaki eğitim modülleri “İslam’a Göre Nişanlılık Ve Nikâh, İslam’da Sağlıklı Evlilik, İslam’da Mahrem Hayat, Evlilik Ve Sağlık”  hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Şubat ayı eğitim programının katılım belgelerini vermek üzere Din Hizmetleri ve Eğitimi’nden sorumlu Müftü Yardımcısı Bayram ŞAHİN, İzmit İlçe Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Cengiz AKÇA katıldı.

“Aile Okulu” eğitim programı ile bireylere, evlilik birlikteliğinde yaşanması olası problemleri çözme ve sorunlarla baş etme becerisi kazandırmaya dönük farkındalık eğitimi verilmesi amaçlanmaktadır. Program, önleyici ve koruyucu hizmetler merkezlidir.

Proje, Kocaeli İl Müftülüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi. Eğitimin üç modülü Kocaeli Müftülüğü ’ne diğeri İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait olmak üzere 6 ders saatinden oluşmaktadır. Eğitimlerimiz Mart ayında yeni bir grupla devam etmektedir.