15.03.2017

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliklerle Kutlandı

8 Mart Çarşamba günü Dünya Kadınlar Günü kapsamında Yunus Emre Kültür Merkezinde saat 14:00 da “Vahyin Yücelttiği Kadın Hz. Hatice ve Vahyin Sönmez Işığında Değer Üreten Bilge Kadın Hz. Aişe” konulu bayanlara yönelik konferans düzenlendi. Sunuculuğunu Din Hizmetleri Uzmanı Aysel DEMİRCİ’nin yaptığı programa konuşmacı olarak Körfez İlçe vaizi İnci AR ve İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Gülsen EREN katıldı. Program Gültepe Zeytinlik Camii Kuran Kursu Hocası Saliha YILMAZ SAĞIRLAR’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program sonunda aile bürosu tanıtım broşürleri dağıtıldı.

9 Mart Perşembe günü Dünya Kadınlar Günü kapsamında Yeni Cuma Aile ve Dini Rehberlik Bürosunda saat 11:00 da bayanlara yönelik bir kahvaltı programı düzenlenmiştir. Kahvaltı Programına İl koordinatörü Aysel DEMİRCİ, Din Hizmetleri Uzmanı Gülsen EREN, Vaiz Nuray KESERCİOĞLU, Gülay SÖZBİR ve İlçe Vaizi Meryem ŞENOCAK katıldı. Kuran kursu hocası Ayşenur MERMER’in üflediği ney ve bendir eşliğinde yapılan kahvaltıdan sonra Diyanet İşleri Başkanlığının kadınlar için hazırlamış olduğu “Kadın Nedir? konulu sinevizyon izlettirildi. Ardından İl vaizi ve Yeni Cuma Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Meral GÖVEÇ İslam’ın Kadına Bakışı konusunda kısa bir bilgi verdikten sonra program sona erdi.