29.03.2017

ADRB ÖZEL VAAZ İRŞAT PROGRAMI TOPLANTISI YAPILDI

23.03.2017 tarihinde ilimiz genelinde faaliyet gösteren Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının koordinatörleri ve Aile ve Dini Rehberlik Bürosu vaizlerinin, 2017 yılı I. Dönem Özel Vaaz ve İrşat Programı öncesi görev yapan bütün vaizlerin katıldığı 2017 yılı 3 aylık değerlendirme ve Kutlu Doğum Haftası faaliyetlerinin planlanmasıyla ile ilgili İlimiz Müftülüğü toplantı salonunda bir araya gelindi.

Din Hizmetleri ve Eğitimi’nden sorumlu Müftü Yardımcısı Bayram ŞAHİN’in başkanlığında yapılan toplantıya müftülüğümüzün din hizmetleri kısmından Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü İbrahim AKÇA, Personel Şube Müdür vekili Uzman Vaiz Servet YALÇIN, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu İl Koordinatörü Din Hizmetleri Uzmanı Aysel DEMİRCİ, Din Hizmetleri Kısım Şefi Abdullah AYYILDIZ katıldı.

Toplantının birinci bölümü cezaevi vaizİ Sinan ÖZDEMİR’in okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Gündem başlıklarının okunmasının ardından Aile ve Dini Rehberlik Büroları’nın ocak-şubat-mart ayı çalışmaları ile ADRB’nin faaliyet alanları içerisinde Kutlu Doğum Haftası temasının işlenişi paylaşıldı. Yapılan değerlendirilmelerin ardından konularla ilgili bilgi alış-verişi yapılarak, ocak-şubat-mart ayı için hazırlanılan raporlar teslim alındı.

Toplantının ikinci bölümünde I. Dönem Özel Vaaz ve İrşat öncesi değerlendirmeleri yapıldı. Uygulanılacak programın rapor haline getirilerek görevlilerce İl Müftülüğü’ne ulaştırılması belirtildi. Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.