17.04.2017

2017 KUTLU DOĞUM AÇILIŞ PROGRAMI YENİ CUMA CAMİİNDE GERÇEKLEŞTİ

İl Müftülüğümüz tarafından 2017 Yılı Kutlu Doğum Haftası açılış programı Yeni Cuma Camii’nde düzenlendi. Yeni Cuma Camiinde gerçekleştirilen programa; Kocaeli Valisi Hasan Basri GÜZELOĞLU, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya ÖZAK, Daire Müdürleri, İzmit Müftüsü Musa BİLGİÇ, Kocaeli Eğitim Merkezi Öğretmeni Abdullah BOZ ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fevziye Camii İmam Hatibi Faruk ÇOBAN, Zincirlikuyu İmam Hatibi Necati ADIGÜZEL, Abdullah BOZ ve misafir okuyucuların Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftümüz Yusuf DOĞAN, açılış ve selamlama konuşmasında bu yılki kutlamaların "'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu'" başlığı altında kutlanacağını söyledi. Kutlu Doğum Haftası'nın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çeyrek asır öncesinde kutlanmaya başlanmasıyla milletin kalbinde peygamber sevgisini harekete geçirdiğini ifade eden Müftü DOĞAN, bu geleneğin sadece ülkemiz için değil, tüm gönül coğrafyasında bilgi ve irfan ziyafetine, kardeşlik şölenine ve manevi yenilenme haftasına dönüştüğünü vurguladı.

İzmit İlçe Müftüsü Musa BİLGİÇ’in kıldırdığı Cuma namazının ardından yapılan dua ile program son buldu. Cami avlusunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından programa katılanlara kutlu doğum aşı ikram edildi.