18.04.2017

GÖLCÜK MÜFTÜLÜĞÜ KUTLU DOĞUM HAFTASI "KUTLU ÇOCUK ŞENLİĞİ"

Gölcük Müftülüğü tarafından 2017 Yılı Kutlu Doğum Haftası Belediye Kongre Sarayı Salonunda Goncagül Tiyatrosu'nun katılımıyla Kutlu Çocuk Şenliği Programı kapsamında düzenlendi. Gerçekleştirilen programa; Gölcük Kaymakamı Mustafa ALTINTAŞ, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet ELLİBEŞ, İl Müftüsü Yusuf DOĞAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan GÜLSÜYÜ, İlçe Müftüsü Mehmet YAZICI ve din görevlilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe halkının özellikle çocuklarıyla yoğun olarak iştirak ettiği program Hicret Hafızlık Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Hafız Mustafa ERİKÇİ’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlçe Müftüsü Mehmet YAZICI açılış ve selamlama konuşmasını yaptı. Konuşmacı olarak programa katılan İl Müftüsü Yusuf DOĞAN, bu yılın teması olan   “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” kapsamında "Peygamber Efendimizin çocuk sevgisi herkesin malumu. Çocuklara bu kadar büyük önem veren bir peygamberin ümmeti olarak nasıl davranmamız gerektiği de ortadadır. Onu iyi anlarsak yaşadığımız sıkıntıların tamamını ortadan kaldırmış oluruz. Çocuklara İslam ahlakını sevdirebilmemiz gerekiyor. Hayat zinciri içerisinde güzel şeyler, hayırlı işler yapabilmek önemlidir. Gerek ülkemizde, gerekse dünyada yaşanan olumsuzluklardan kurtulamıyoruz. Bundan kurtulmanın tek çaresi de iyi bir eğitim almaktır. Kutlu Doğum Çocuk Şenliği adı altında düzenlenen bu etkinliği düzenleyen herkesi kutluyorum" dedi. Program Goncagül Tiyatronun oyunlarıyla ve Siyer yarışmalarıyla çocuklar tarafından eğlenceli şekilde kutlandı. Yarışma sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Programa iştirak eden konuklara da gül dağıtımı yapılarak program sona erdi.