18.05.2017

TÜRKİYE DİYANET VAKFI KOCAELİ ŞUBESİ’NDEN İYİLİK BULUŞMASI

Kocaeli İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen ‘İyilik Buluşmaları’ Kocaeli Antikkapı Restaruant’ta gerçekleştirildi.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapılan çalışmaların anlatıldığı programa Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Sadettin Hülagü, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, TDV Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr.  Abdurrahman Çetin, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İl Müftüsü TDV Kocaeli Şube Başkanı Yusuf Doğan, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, Bakkallar Odası Başkanı Bayram Kütük ve çok sayıda davetli katıldı.

Fevziye Camii İmamı Faruk Çoban’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda  İl Müftüsü TDV Kocaeli Şube Başkanı Yusuf Doğan’ın açılış konuşmasında,” Türkiye Diyanet Vakfımızın birçok hayırlı hizmetler vererek yeni hizmete geçirdiğimiz öğrenci evlerimiz ile onların eğitimlerinde kaliteyi yakalamaları noktasında destek veriyoruz. Ortaokullarımızda toplam 90 bin Kur’an-ı Kerim dağıttık. Vakıf faaliyeti Allah’ın mülküdür dolayısıyla bizler bu mülkün hizmetkarıyız. Vakıfların hizmetlerinin çapı çok geniştir. Okul yapmak, halka yardım etmek, yetimlere yardım etmek, hayvanları koruyup kollamak gibi birçok hayrın kapısıdır. Şimdiden hepinizin Ramazan-ı Şerifini kutluyorum.” dedi.   ve Türkiye Diyanet Vakfı hakkında bilgi sunumunda bulunmalarının ardından program Türkiye Diyanet Vakfı’nın tanıtım filminin izlenmesiyle devam etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu “ Diyarbakır’a yardım elini uzatarak orada güzel bir Kur’an Kursu yapacağız. 30-40 milyon TL’lik yatırım yapıyoruz. Yapacağımız yatırımlarla fidelerimizi dikiyoruz ki ileride büyük bir ormanımız olsun. Rabbim toplantımızı hayırlara vesile etsin” dedi.

Karaosmanoğlu’nun konuşmasının ardından konuklara Türk Diyanet Vakfı’nın tanıtım filmi gösterildi. Tanıtım filminin sonrasında TDV Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Abdurrahman Çetin kürsüye gelerek, “Geniş bir yelpazemiz var. TDV bin şubesi olan bir kuruluş. 135 ülkede faaliyet gösteren bir vakıf. İnsanlığın hizmetinde bir vakıf olma düsturuyla çalışıyoruz. Sürdürülebilirlik, bütünlük, kalıcılık bizlerin temel prensiplerindendir. Bir hayrın devamını sağlamak bizim için en temel ilkelerden biridir. Bir diğer önemli unsur ise hesap verilebilirliktir. Yazılımlarımızla yapılan her hayrın 1 kuruşun dahi hesabını verebilecek bir vakıftır. Bu konuda zerre kadar tereddüdünüz olmasın. 2011 yılında yeniden yapılanma sürecine girdik” diye konuştu.

İstanbul Müftüsü Yılmaz ise “Bizim medeniyetimiz birinci olarak sevgi medeniyetidir, ikinci olaraksa bir vakıf medeniyetidir. Medeniyetimiz sevgi medeniyetidir çünkü Peygamber Efendimiz (sav) cennetin yolunun sevgiden geçtiğini bizlere bildiriyor. Bizim en önemli değerlerimizden birisi öteki ile olan sevgimiz, merhametimiz ve paylaşımcı özelliğimizdir yani vakfetmek, infak etmektir. Bizler milletimizin hayır yolunda yapmış olduğu çalışmalarda onları yönlendirmek ve hayır duygusunun yaygınlaşarak devam etmesini sağlamakla yükümlüyüz’ dedi.

“İyilik Buluşması” toplantısında İstanbul Müftüsü Yılmaz’ın ardından kürsüye gelen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Aslında sahip olmak büyük bir sorumluluk almaktır. Sahip olduklarınızın paylaşılması da en temel bir buyruk. Temelde zenginlik paylaşabilmektedir. Sadece sahip olmak büyük yükün altında ezilmek ve Allah korusun hesabını verememektir. Sahip olduğumuz kimimizin malıdır, kimimizin ilmidir, kiminin de bir yüz ifadesidir. Mesele verilen metada değil verme erdeminde bulunabilmektir. Ben değil biz olabilmek önemlidir. Eğer öyle olmasaydı vakıf anlayışı geniş yelpazeye erişmezdi. Meseleye samimiyetle katkı verebilmek değerlidir. Demem odur ki; aslında vakfedilecek şey sadece mal değildir, bizatihi candır. Allah bu değerlerin inşası ve ihyasında bu mesuliyetin hayata taşınmasında bu çabaları daim eylesin. Büyük mesuliyet içerisindeki Vakıf yöneticilerine de verilen bu emanetin hakkıyla, anlamıyla ve manasıyla yerine ulaşmayı ve karşılığında o hayır dualarıyla yapana hayrını ve kendilerine de şüphesiz şükranesini  nasip eylesin. Bu meselede gönlüyle olan herekse de teşekkür ederim. diyen Sayın Valimiz, yapılan ve yapılacak olan her hayrın kabul olmasını diledi.

Program sonunda konuklara Türkiye Diyanet Vakfına ait kitaplar hediye edildi.