05.12.2017

Kocaeli İl Müftülüğü ADRB’den “Mevlidi Nebi Haftası” Faaliyetleri

• 29.11.2017 Çarşamba günü saat 10.00 da Körfez ilçesi Mehmet Akif Ersoy Bilgi evinde öğrenci velilerine peygamberimizin eğitim metodu ve eğitimi ile ilgili seminer yapıldı. Seminere Kocaeli İl müftülüğü Uzman Vaizi Servet Yalçın konuşmacı olarak katıldı. Yaklaşık 50 velinin katıldığı seminerde çoğunluğu hanımlar oluşturdu. Bir saat süren seminerden sonra veliler memnuniyetlerini ifade ettiler.

• 29.2017 Çarşamba günü saat 14.00-15.30 da Kocaeli 2 nolu F tipi cezaevine mahkûmlara Mevlidi Nebi Haftası programı icra edildi. Programa Kocaeli İl Müftülüğü Uzman vaizi Servet Yalçın, Cezaevi vaizleri Mehmet Karaaslan ve Kerim Ali Duran katıldılar. Oldukça verimli bir ortamda geçen program mahkûmlara ikramla sona erdi.

• 29.11.2017 Çarşamba günü Saat 20.00 ile 21.00 Kocaeli Kredi ve Yurtlar Kurumu Gazi Süleyman Paşa öğrenci yurdunda Mevlit Kandili programı icra edildi.  Çok yoğun öğrenci katılımı ile gerçekleşen program; Manevi Rehber İmam hatip Mehmet Çete’nin sunumuyla başladı. Açılış Kur’an-ı Kerimini Umuttepe Cami İmam Hatibi Hüseyin Gün okudu. Programa Manevi Rehber Veysel Şalu,  Umuttepe Camiİ Müezzin Kayyımı İsmail Adıyaman İlahileriyle renk kattılar.  Kocaeli İl müftülüğü Uzman Vaizi Servet Yalçın gecenin anlam ve önemiyle ilgili konuşma ve duasından sonra katılan bütün öğrencilere İl müftülüğü tarafından kitap ve ikramda bulunuldu. Ayrıca KYK İl Müdürü ve Yurt Müdürlerin de iştirak ettiği program, Peygamberimizin hayatıyla ilgili sorulan sorulara cevap veren öğrencilere çeşitli hediyelerin takdimiyle sona erdi.

• 30.11.2017 Çarşamba günü saat 14.00-16.00 da Kocaeli Açık Ceza İnfaz Kurumunda mahkûmlara Mevlidi Nebi programı icra edildi. Mahkûmların yoğun ilgi gösterdiği programın sunuculuğunu Cezaevi Vaizi Ebu Bekir Şahin yaptı. Açılış Kur’an-ı Kerimini Cezaevi Vaizi Mehmet Karaaslan’ın yaptığı programda Cezaevi Vaizi Kerim Ali Duran da kaside ve ilahi okudu. Kocaeli İl Müftülüğü Uzman Vaizi Servet Yalçın’ın sohbeti ve Kocaeli İl Müftülüğünün mahkûmlara kandil ikramıyla son buldu. Oldukça verimli geçen programın değişik vesilelerle tekrarlanması istendi.