02.03.2018

Kocaeli ADRB’nin Ev Sahipliğinde STK Temsilcileri Buluşması

Kocaeli Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından ilimizde kadın ve aile çalışmaları yürüten sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine yönelik 1 Mart Perşembe günü Antik Kapı’da bir program düzenlendi.

Düzenlenen programa KADEM, KASAUM, Memur-Sen Kadın Kolları, ERKAD, Romanlar Derneği, Polis Eşleri Derneği, Kocaeli İş KadınlarıDerneği, Reyhan Hanımlar Derneği, Fetih Vakfı Kadın Kolları, İYC Kadın Kolları, İHH Kadın Kolları, KİHMED, TÜGVA, Zeynepder ve Kentin Kadınları Platformu’nun çok değerli temsilcileri katılmışlardır.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın selamlama konuşmasını İl Müftümüzün kıymetli eşleri Sevim Doğan Hanımefendi yaptı. Kahvaltı eşliğinde gerçekleşen hoş sohbetin ardından, ilimiz bünyesinde faaliyet gösteren STK temsilcileri, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İl Müftü Yardımcımız Dr. Ravza Cihan “Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın” konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumun ardından söz alan STK temsilcileri, il genelinde kadın ve aileye yönelik çalışmalar yapan STK’lar olarak, Diyanet çatısı altında bir araya gelmekten çok büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler. Bu çerçevede gerçekleşen programların süreklilik arz etmesi temennisinde bulundular ve başta İl Müftümüz Yusuf Doğan olmak üzere programın düzenlenmesinde emeği geçen herkeseteşekkürlerini ifade ettiler.