30.03.2018

Körfez Müftülüğü Hizmet Binası Törenle Açıldı

Körfez İlçe Müftülüğü ve Körfez Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen yeni hizmet binası törenle açıldı.

Açılış programına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Körfez Kaymakam Vekili ve Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Niyazi Güneş, İl Müftümüz Yusuf Doğan, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, İlçe Müftüleri ve vatandaşlar katıldı.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan'a müftülük binasının yapımına öncülük ettiğinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı. Baran ““Böyle güzel bir yerin İlçemize kazandırılmasının en önemli etkisi ayrıca İl Müftümüz Yusuf Doğan. Talep etmeden yatırım gelmez. İlçemize yakışan bir bina istiyorduk. Sonunda buna kovuştuk. Bizim din hizmetlerini verdiğimiz alanların en müstesna müesseseler olması lazım. Bu noktada, 2 Kuran Kursu tamamladık. 3 tanesi daha devam ediyor. 4-6 yaş çocuklarımızın hizmet alması için camilerimizde sınıflar açtık. Bu gençler bizim geleceğimiz. 15 Temmuz’da hain FETÖ örgütünün neler yapabileceğini gördük. Bizler Körfez olarak aziz milletimizin yanında, özellikle diyanet işlerimizin her zaman yanında olacağız. Yeter ki bu millete gerçek manada Allah’ın dinini hakkıyla öğretelim” dedi.

Ardından İl Müftümüz Yusuf Doğan yaptığı konuşmasında “Bu güzel binanın açılması için emek harcayan Diyanet İşlerine ve Körfez Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bundan önceki açılışı umrede olduğunu duyduğum İbrahim Karaosmanoğlu ile 4-6 yaş grubuna hizmet veren yerde yapmıştık. Orada şimdi Belediyemiz sera yapıyor. Kendi domatesini kendi yetiştirsin, kümes hayvanlarını öğrensin diye. Bu imkânların yanında aşkımız, samimi gayretlerimizin artmasını temenni ediyorum dedi ve bir hatırasını paylaştı. İl Müftü yardımcısı olarak atandığında İl Müftülüğü hizmetlerinin yalnızca üç odada verilmeye çalışıldığını ifade ederek, günümüzde fiziki şartların çok iyi olduğunu söyledi. Bu anlamlı günde sevincimizi bizimle paylaşan herkese teşekkürlerimi sunarım dedi.”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı “Mübarek bir günde burada hayırlı bir iş için bir araya geldik. Müftülük binasının hayırlı olmasını diliyorum. Devletimizin toplumumuz ve insanlarımız için hizmet ettiği değişik kurumları var. Toplumumuz nezdinde her kurum ayrı bir itibara hizmet vermekte. Müftülüklerimiz, genel teşkilatımız halkımız için ayrı bir yer teşkil ediyor. “Diyanet İşleri Başkanlığımız toplumun her kesimine din hizmeti sunan bir yapıdadır, bu kapsamda kurumun ayrıcalıklı bir yeri vardır. Teşkilatımız küçüğünden büyüğüne herkesi ilgilendiren bir hizmet sunuyor. Değerli misafirler böylesine güzel bir müesseseyi hayata geçiren Belediye Başkanımız İsmail Baran’a teşekkür ediyorum. Bizim milletimiz gerçekten hayırsever bir millet. Bu kurumların açılmasında siz halkımızın emekleri çok önemli” ifadelerine yer verdi.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy “Diyanet İşleri kurulduğu andan itibaren önemli görevleri gerçekleştiriyor. İl Müftülüğümüz ve ilçe müftülüklerimiz toplumun din eğitiminin giderilmesini sağlıyor. Fiziki şartlarının burada olduğu gibi ilçelerimizde iyileştirilmesi gerekiyor. Ben İlçe Müftülüğümüze ve Körfez Belediye Başkanımızın yanı sıra Körfez halkına da çok teşekkür ediyorum. Bu dayanışmanın ve iş birliğinin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Bu kurumun hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra Mehmet Akif Ersoy Kuran Kursu Öğreticisi Saffet Yiğit’in Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin'in yaptığı dua ile Kocaeli Valisi Sayın Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri, Körfez İlçe Müftülüğü yeni hizmet binasının açılış kurdelesini kestiler.

Program kurdela kesiminin ardından Kocaeli Valisi başta olmak üzere protokol üyeleri ve vatandaşlarımızın Körfez Müftülüğü Hizmet binasını gezmeleri ile sona erdi.