27.04.2018

Kocaeli Üniversitesi’nde "Din İstismarı ile Mücadele" Paneli Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Din İstismarı ile Mücadele" programı kapsamında farkındalık oluşturulması amacıyla Kocaeli Müftülüğümüz ve Kocaeli Üniversitesi ortaklığında Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde bir panel düzenlendi.

Kocaeli Müftümüz Yusuf Doğan, KOÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Kişioğlu, Derince Müftülüğü Şube Müdürü Zeynel Abidin Akduman ve çok sayıda öğrencinin ilgi gösterdiği panele konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Ankara Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Bodur, İstanbul Eyüp Başvaizi Salime Eken katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan, din ve istismarın yan yana getirilemeyecek kavramlar olduğunu belirterek "Dinimize sahip çıkmalıyız. Bu kapsamda farkındalığı arttırmak bizim için son derece önemli. Bu bilinci paylaşmak için katılım sağlayan herkese teşekkür ederim." dedi.

KOÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman ise, din ve istismar konusunda toplumu aydınlatmak üzere bilgi ve tecrübelerini paylaşan konuşmacılara teşekkürlerini ileterek "Ülkemiz 15 Temmuz'da FETÖ terör örgütünün darbe girişimine maruz kaldı. Ülkemizde olumsuz ve kötü niyetli birçok girişim yaşandı. Bu olumsuzluklar karşısında gençliğimizdeki farkındalığı daima zihinde tutmak ve gençlerimizi bu tehlikelerden korumak için 81 ilde yapılan bu sunumlar adına mutluluk duyuyoruz." dedi.

Derince Müftülüğü Şube Müdürü Zeynel Abidin Akduman'ın seslendirdiği Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan sunumlarda, dini istismar etme yöntemleri, din istismarının anlamı ve tarihi süreci konularında katılımcılara Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Ankara Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Bodur, İstanbul Eyüp Başvaizi Salime Eken tarafından bilgi verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı adına Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay tarafından Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Ahmet Küçük’e program sonunda teşekkür edilerek hediye verildi.