23.05.2018

Etkili Hutbe Sunumu İl Finali Fevziye Camii'nde Gerçekleşti

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve in Görevlileri haftası nedeniyle düzenlenen  “Etkili Hutbe Sunumu “  yarışmasının İl finali Fevziye Camii’nde gerçekleşti.

İl Müftümüz Yusuf Doğan’ın başkanlık ettiği seçici kurulda Müftü Yardımcısı Burhan Bilgin, Uzman Vaiz Servet Yalçın, Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü İbrahim Akça ve İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Faruk Küçük yarışmacıların 15 dakikalık hutbe sunumlarını dinlediler.

Yarışma sonunda Körfez İlçe Çarşı Camii İmam Hatibi Nuh Bektaş birinci olurken,  Karamürsel Ereğli Kur’an Kursu Öğreticisi Ömer Gölbaşı ikinci, İzmit Hacı Hızır Fatih Camii Müezzin Kayyımı  Kemal Karataş’ da üçüncü oldu. Hutbe yarışmasının birincisi Nuh Bektaş,  3 Haziranda Çanakkale’de yapılacak Türkiye finalinde ilimizi temsil edecektir.