17.07.2018

Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Dua’da Bulundu

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Müftülüğü ve Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda, 251 demokrasi şehidi ve tüm şehitler için program gerçekleştirildi.

İzmit Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen programa Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, EDOK Komutanı Kazım Dalkıran, Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, İl Müftümüz Yusuf Doğan, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Kocaeli Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, gaziler ve şehit aileleri, çok sayıda STK temsilcisi ve binlerce vatandaş katıldı.

15 Temmuz Hain darbe girişiminin 2. yıl dönümünde gerçekleşen program pazar akşamından 16 Temmuz pazartesi sabahına kadar aralıksız devam etti. Milli birlik ve beraberlik duygusunun yoğun olduğu gecede Türkiye’nin farklı illerinden gelen 251 hafız, sahnede oluşturdukları “Önce Vatan Dediler” yazısı ve Türkiye haritası koreografileriyle vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı. 251 hafız, şehitlerimiz için okudukları hatimlerin son cüzünü gecede tilavet etti. Kent protokolünün ve vatandaşların akın ettiği gecede İl Müftümüz Doğan okunan hatimler, Yasin-i Şerifler ve tüm şehitler için dua etti. Daha sonra protokol mensupları ellerinde Türk bayrakları ile sahneye çıkarak “Türkiyem” adlı eseri birlikte seslendirdiler.

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından tüm camilerimizden aynı anda gece saat 00:13 de selalar okundu. İl Müftülüğü görevlilerimizde Milli İrade Meydanında bulunan sahnede  selalar okudular.

Konuşmalarında ardından 15 Temmuz nöbeti çeşitli etkinliklerle devam etti.