25.09.2018

İlçemiz Halil Günenç Yatılı Erkek Kur'an Kursu İlçe Müftülüğümüzü Ziyaret Etti

" Kur'anı Anlama Temel Öğretim Programı" kapsamında Arapça Proje olarak eğitime başlayan Müftü Halil Günenç Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nun  tamamı hafız olan öğrencileri; yeni eğitim-öğretim döneminin başlaması münasebetiyle Müftülüğümüzü ziyaret etti.

Tüm öğrencileri hafız olmak koşulu ile, dil bilgisi, okuma-anlama, dinleme-konuşma ve yazma olmak üzere dört temel konuda yapılan ve 20 öğrenciden oluşan Arapça Proje Kursu Programı; haftalık 30 saat olmak üzere toplam 1020  krediden oluşmaktadır.

Sohbet ortamında geçen ziyarette İlçe Müftümüz " İlklerin önemli olduğunu, bu kursumuzun da ilk defa Arapça Proje Kursu olarak açıldığını,her şeyin bir mânisi olduğunu ama ilim öğrenmenin daha çok engellerle dolu  olduğunu, fakat ilmin sonunun da tatlı olduğunu " belirtti.

Samimi bir görüşme  sonrasında İlçe Müftümüz öğrencilere ve öğreticilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti ve her bir öğrenciye Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınlarından kitap hediye ederek  yeni eğitim-öğretim  döneminde başarılar diledi.