21.03.2017

Başiskele Müftülüğümüz 17 Ağustos Şehitler Caminde ‘Şehitlerimize Vefa İçin Huzurda Buluşalım’ isimli program düzenledi.

Program Başiskele ilçemizde bulunan 17 Ağustos Şehitler Caminde sabah namazını müteakiben yapıldı.

İçeriğinde bu zaman kadar gelmiş tüm şehitlerimiz için hafızlarımız tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Devamında ise 17 Ağustos Cami İmam Hatibi Mehmet Dede ve ekibi Metin Ceyhan, Mehmet Küpüç, Cemal Güneş ilahi ve kasideler okudu.

Programa konuşmacı olarak Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan ŞAHAN katıldı ve 18 mart 1915 Çanakkale Zaferi ve insanlarımız tarafından yapılan fedakarlık ve kahramanlıkları anlattı.

İlçe Müftümüz Abdulsamet Erkul ise bu zaman kadar ne kadar şehidimiz varsa özellikle Çanakkale ve 15 Temmuz Şehitlerimizi anarak dua etti.

17 Ağustos Şehitler Cami Derneği’nin çorba ikramı ile programımız son buldu.