18.04.2017

Kutlu Doğum Açılış Programı Kullar Merkez Camii'nde Yapıldı

Başiskele Müftülüğümüzce 2017 Yılı Kutlu Doğum Açılış programı Kullar Merkez Cami'nde yapıldı.

Sabah namazını müteakip yapılan programda sunuculuğu İlçe Vaizimiz Ahmet ÖZBAY yaparken , namazı İlçe Uzman Vaizimiz Muhammet YILDIZ kıldırdı. Namazın ardından Fatih Cami İmam Hatibi Fikret BİRİNCİ davudi sesi ile aşr-ı şerif okudu. Altınova İlçe Vaizi Cemil DEMİR ise sabah namazı tesbihatını yaptı.

Program İlçe Müftümüz Abdulsamet ERKUL'un bu yıl ki Kutlu Doğum ana teması olan  "Hz.Peygamber ve Güven Toplumu" konulu konuşması ile devam etti. İlçe Müftümüz konuşmasında ;

" -Peygamberimiz , Mekkede attığı güven toplumunu ,Medine de tesis etmiştir. Birbirleriyle savaşmaktan yılmayan , gözünü kırpmadan birbirinin canına kıyanlardan oluşan güvenden yoksun bir toplumu , birbirlerinin saygınlığını kendi saygınlığı , birbirlerinin yaşama hakkını kendi yaşama hakkı gören örnek bir toplum haline getirmiştir. Başkanlığımız öteden beri  Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle özelde toplumumuz genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı , böylece toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul etmektedir. 2017 yılında ise " Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" temasının işlenmesi kararlaştırılmıştır.  "  dedi.

Emekli Vaizlerden Şaban ÖZBAY ise programı duasıyla iştirak etti.

Program sonunda Kullar Merkez Cami Derneği tarafından kahvaltı ikramı yapıldı.