09.10.2017

Prof.Dr.Mustafa AĞIRMAN, Başiskele'de konferans verdi.

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan"Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında, Başiskele İlçe Müftülüğü tarafından"Cami, Şehir ve Medeniyet" konulu konferans düzenlendi.

Başiskele Belediyesi Yeniköy Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Prof.Dr.Mustafa AĞIRMAN katıldı. Personelin yoğun katılım gösterdiği ve ilgiyle izlenen konferansa Derince İlçe Müftüsü Mecit AMİL, Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet YAZICI, Emekli Müftüler ve Vaizler katıldı.

İbrahim Hakkı Hz. Camii İmam-Hatibi Abdullah VARLI’nın sunuculuğunu yaptığı program Damlar Camii İmam-Hatibi Şaban ŞAHİNTÜRK’ün Kur'an-ı Kerim tilâvetiyle başladı. Ardından kısa bir açılış konuşması gerçekleştiren İlçe Müftüsü Abdulsamet ERKUL, "Toplumu bilgilendirme yöntemlerinden bir tanesi de konferanslarımızdır. Camilerimizde vaaz ve sohbetlerimizle cemaatimizi bilgilendiriyoruz. Konferanslarımızla da, camiye gelemeyen vatandaşlarımıza ve kardeşlerimize hitap etme imkanı buluyoruz. Toplumun birlik beraberliğine en çok katkı sağlayan unsurlardan bir tanesi camilerdir. Camilerimizin kıymetini bir kez de hocamızdan dinleyeceğiz" dedi.

Daha sonra konferansını sunmak üzere kürsüye davet edilen Prof.Dr.Mustafa AĞIRMAN, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın bu yıl ki ana teması olan "Cami, Şehir ve Medeniyet" konulu konferansını sundu.

Camilerin dînî ve sosyal hayatımızdaki önemi ve fonksiyonlarını kendine has üslûbu ve etkili hitabeti dile getiren Prof.Dr.Mustafa AĞIRMAN, verdiği mesajlar ve çarpıcı açıklamalarıyla izleyicilerden büyük alkış aldı. Konferansın sonunda Mustafa AĞIRMAN’a Başiskele İlçe Müftüsü Abdulsamet ERKUL tarafından programın anısına çiçek takdim edildi. Programın sonunda Başiskele Din Görevlileri Derneği Başkanı Kadir ÇELİKİZ tarafından İlçe Müftüsü Abdulsamet ERKUL’a çiçek takdim edilmesiyle ve Başiskele Müftülüğü’nün başkanlığında Evrensel Hafızlar Derneği’nin düzenlediği hafızlık yarışmasında dereceye giren hafızlarımıza ödülleri takdim edildi.