19.03.2018

Çanakkale Şehitlerini Anma Programı

Çanakkale Zaferinin 103.yıl dönümü münasebetiyle Başiskele Müftülüğü Barbaros Camisinde sabah namazı buluşmasında “Çanakkale Şehitlerini Anma” programı yapıldı.

Sabah namazı öncesi Fetih suresini Cami Müezzini Faruk Çolak okudu.Sabah namazını ise Ahmet Hamdi Akseki Cami İmam-Hatibi Dünya birincisi Ali Tel kıldırdı. Gençlerin yoğun katıldığı program sabah zikriyle devam etti .

Sabah sohbetini İlçe Müftüsü Abdulsamet Erkul yaptı.”Çanakkale’yi geçilmez kılan ruhu, şüheda fışkıran toprağımızın izzetini evlatlarımıza öğretelim.” diyen İlçe Müftüsü özellikle gençlere seslenerek : ”Gençler ecdadımızın emanetine sahip çıkalım. Bu emaneti aynı bilinç ve idealle yarınlara taşıyalım.”dedi.

Sohbetten sonra Ali Tel başta Çanakkale’de olmak üzere şehit düşen bütün şehitlerin ruhlarına ithafen Kuran-ı Kerim okudu.

Başiskele Müftülüğü Uzman Vaizi Muhammet Yıldız Kuran tilavetinden sonra dua ettirdi. Program sonunda Başiskele Müftülüğü Din Görevlileri Derneği Başkanı, aynı zamanda Barbaros Cami İmam-Hatibi Kadir Çelikiz günün anlam ve önemini belirterek herkese teşekkür etti. Program ikramla sona erdi.