11.08.2018

Yuvacık Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nun Yaz Kur'an Kursu Programı

Yuvacık Merkez Camiinde yapılan programa İlçe Müftümüz Abdulsamet ERKUL, İlçe vaizimiz Dr. Ahmet ÖZBAY, emekli Kur’an Kursu Öğreticisi Şaban ÖZBAY, Yuvacık Kur'an Kursu Dernek Başkanı Hikmet KARAASLAN, Yuvacık Kur'an Kursu hocaları, öğrencileri, hafızları, yaz döneminde eğitim gören Kur'an Kursu öğrencileri, öğrenci velileri ve cami cemaati katıldı.

İlçe Vaizimiz Dr. Ahmet ÖZBAY’ın sunuculuğunu yaptığı, Kur'anı Kerim tilaveti ile başlayan programda öğrenciler; Kur’an tilaveti, okudukları birbirinden güzel ilahi ve kasidelerle katılımcıları mest etti. Yoğun katılımın sağlandığı programda İlçe Müftümüz Abdulsamet ERKUL yaptığı konuşmasında " Sizin en hayırlınız Kur'anı öğrenen ve öğreteninizdir." Hadis-i Şerifini okuyup bu doğrultuda Kur'an öğrenmenin ve öğretmenin önemini vurguladı. Ayrıca ilmin, özellikle Kur’an-i ilimleri öğrenmenin önemli olduğunu Kanuni Sultan Süleyman zamanının Müfessir aynı zamanda filozof olan Taşköprülüzade’nin şu sözünü öğrencilere bir prensip olarak hatırlattı: “ İlim aklın ibadetidir.”

Emekli Kur’an Kursu Öğreticisi Şaban ÖZBAY'ın duası ile biten program sonunda Kur'an Kursunda eğitim gören öğrencilere kurs bitirme sertifikaları ve ödülleri, İlçe Müftümüz tarafından takdim edildi. Yapılan programdan duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Müftümüz, programda emeği geçen başta dernek yönetimine, kurs hocalarına öğrencilere ve Yuvacık halkına teşekkür etti.