21.03.2017

Başiskele Müftülülüğümüze bağlı Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'nun öncülüğünde ‘Vahyin Yücelttiği Kadın’ isimli konferans düzenlendi.

Başiskele Müftülüğümüze bağlı Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'nun öncülüğünde ‘Vahyin Yücelttiği Kadın’ isimli konferans düzenlendi.

Program Sunuculuğunu İbrahim Hakkı Hazretleri Cami İmam Hatibi Abdullah Varlı yaparken açılış Kur’an-ı Kerim tilavetini Başiskele Müftülüğü Uzman Vaizimiz Muhammet Yıldız yaptı.

İlçe Müftümüz Abdulsamet Erkul kısa bir açılış konuşması yaparak gelenleri selamladı.

Program Başiskele ilçemizde bulunan Yeniköy Kültür Merkezi Ahmet Özel Konferans Salonunda yapmış olduğu konferansı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin ALBAYRAK verdi.

Programa İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Demirtaş, Engelliler Meclisi Başkanı Ümmühan Aysu, Başiskele Müftülüğümüze bağlı İmam Hatipler, Müezzin Kayyımlar, Kur’an Kursu Öğreticileri ve Kız Kur’an Kursu öğrencileri katıldı.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin ALBAYRAK, ‘Vahyin Yücelttiği Kadın’ isimli konferansta kadınlarımıza dinimizin verdiği değeri, dinimizde ve kültürümüzde kadın nerededir gibi konulara değindi.

Konuşmasında yüce kitabımız Kur'an da bahsi geçen Hz. Havva, Hz. Hacer, Hz. Musa A.S’ın annesi, İmran’ın kızı Hanne, Hz. Meryem, Hz. Hatice, Hz. Fatıma ve Hz. Aişe’nin hayatlarından kesitler anlatarak ne denli kıymetli olduklarını ve İslam’a hizmet ettiklerini anlattı.

Program Müftümüz Abdulsamet Erkul’un Bünyamin Albayrak’a çiçek takdimiyle son buldu.