21.04.2017

Başiskele'de Kutlu Doğum Heyecanı

Başiskele Müftülüğümüz tarafından düzenlenen 2017 " Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" temalı Kutlu Doğum Konferansı Başiskele Kültür Merkezinde yapıldı.

Program Çorum Çiçek Cami Müezzin- Kayyımı Hasan ÇAKMAK ve İstanbul Üsküdar Mihrimah Sultan Cami Müezzin-Kayyımı Hüseyin AKBULUT'un birlikte okudukları Sala ile başladı. İstanbul Eyüp Sultan Cami İmam-Hatibi Erhan Mete'nin okuduğu Kur'an-ı Kerim ve Hasan ÇAKMAK hocamızın sunduğu kaside dinletisi programa katılanları coşturdu. Daha sonra " Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konulu konferansı Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Dr. Fatih KURT sundu. KURT , konferasında güvenli bir toplumun dinamiklerini oluşturan beş esası anlattı. Güvenli toplumun oluşabilmesi için adalet , kardeşlik , isar ,affedici olma ve aldatmama ilkelerinin çok önemli olduğunu örnekleriyle dile getirirken " Bizi aldatan bizden değildir." hadis-i şerifine özellikle vurgu yaptı.

Konferansın ardında İlçe Müftüsü Abdulsamet ERKUL  programa katılan  protokole gül takdim etti. Program İlçe Müftülüğümüzün kitap hediyesi ve Başiskele Belediyemizin tatlı ikrami ile sona erdi.

Programdan Kareler ;