11.07.2017

EZANLARI SUSTURAN DARBELERDEN DARBELERİ SUSTURAN SALALARA

İstiklal mücadelesi günlerinde olduğu gibi milletimizin kendi izzet ve haysiyetine sahip çıkması, ülkemizin millî birlik ve bütünlüğüne, milletimizin hürriyet, irade ve geleceğine yönelik girişilen ihanet kalkışmasına karşı hiç tereddüt etmeden tankların önüne geçen, silahlara meydan okuyan, bedenlerini vatan için siper ederken canlarını feda eden aziz şehitlerimizi anmak üzere bütün yurt çapında etkinlikler yapılıyor. Millî bilince katkı sağlamaya yönelik programlar, Başiskele’de 11.07.2017 tarihinde öğle namazı öncesinde Fatih caminde tertip edilen mevlid ve Kur’an tilaveti ile başladı. Başta 15 Temmuz Demokrasi şehitleri olmak üzere bu vatan için canını feda eden bütün şehitlerimiz için tertip edilen program yoğun ilgi gördü. Özellikle gençlerin katılımının gözlendiği program Başiskele İlçe uzman vaizi Muhammet YILDIZ ile Din Görevlileri Fikret BİRİNCİ, Şaban ŞAHİNTÜRK, Sami ALTINKAYIK,   Sultan KORAL ve Şevki KAYMAZ’ın Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile başladı. İlçe Kaymakamı, İlçe protokolü ve kalabalık bir cemaat topluluğu programı takip etti. İlahiler ve mevlid okunmasının ardından İlçe Müftüsü Abdulsamet ERKUL’un duası ile program sona erdi.

Programdan Kareler  ;