03.01.2020

Aşur AKYOL

Başiskele İlçe Müftüsü

01.02.1974 yılında Erzurum İli, Aziziye İlçesi, Üç Köşe Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde tamamladıktan sonra Erzurum Yavuz Selim Kur’an Kursunda hafızlık yaptı. 1989 yılında Erzurum İmam Hatip Lisesine kaydoldu. 1994 yılında buradan mezun olup aynı yıl Sakarya Üniversitesi, İlahiyat Fakültesini kazandı. 1999 yılında bu Fakülteden mezun oldu. 1997 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’nda İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2000 yılında Ömer Nasuhi BİLMEN Eğitim Merkezine girdi. 2003 yılında buradan mezun olarak Giresun İli Alucra İlçesine Vaiz olarak atandı. 2003 yılında Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Temel İslam Bilimleri, Hadis Bölümüne Yüksek Lisans öğrencisi olarak kaydoldu. 2004 yılında askere gitmesi münasebetiyle bir yıl eğitimi dondurdu. 2007 yılında “Hasan b. Ziyad el’Lü’lüî ve Hadis İlmindeki Yeri” teziyle bu Enstitüden mezun oldu. Aynı yıl Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Temel İslam Bilimleri, Hadis Bölümüne Doktora öğrencisi olarak kaydoldu. Ders döneminden sonra Doktora Yeterlilikteki yabancı dil mecburiyeti nedeniyle bir yıl eğitimi dondurdu. 2004 yılında Sakarya İli, Kaynarca İlçesine Vaiz olarak naklen atandı. 2009 yılında Sivas İli, Akıncılar İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. 2011 yılında Bayburt İli, Demirözü İlçesine İlçe Müftüsü olarak naklen atandı. 2013 yılında Bilecik İli, Yenipaza İlçesine İlçe Müftüsü olarak naklen atandı. 2017 yılında Çankırı İli Çerkeş İlçesine İlçe Müftüsü olarak atanan Aşur AKYOL, Doktora Tez Yeterlilik ve Tez Belirleme jürilerinden başarıyla geçti. Doktora tezi olarak “Sehârenpûrî ve Bezlü’l-mechûd fî halli Ebî Dâvûd’daki Şerh Metodu” adlı çalışmayı yapmaktadır. Evli ve 4 çocuk babasıdır.