19.04.2018

Başiskele’de “Doğru eş seçimi ve Mutlu Yaşamanın Sırları” konulu seminer düzenlendi.

Kocaeli İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen “Doğru eş seçimi ve Mutlu Yaşamanın Sırları” konulu konferans Kişisel Gelişim Uzmanı Asım YEKELER’in sunumu ile Başiskele Yeniköy Kültür merkezinde gerçekleşti. Programa Kocaeli İl Müftüsü Yusuf DOĞAN, İl Müftü Yard. Dr. Ravza CİHAN, Başiskele Müftüsü Abdülsamet ERKUL, Gölcük Müftüsü İlyas ÖZTEL, Başiskele İlçe Vaizleri Ahmet ÖZBAY  ve Muhammed YILDIZ da katıldılar. Başiskele Müftülüğünün ev sahipliğinde gerçekleşen program Hafız Muharrem Karaosmanoğlı Cami İmam Hatibi Sami ALTINKAYIK’IN Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Başiskele Müftüsü Abdülsamet ERKUL’un açılış konuşmasından sonra Asım YEKELER seminerini sundu.

İnsanın hayatı boyunca öğrenmenin ve eğitiminin sürdüğünü belirterek konuşmasına başlayan YEKELER         konferans ve benzeri programlarla da insanın akıl ve zekasının bilendiği, heyecanının yenilendiğini ifade etti. Verdiği konferansların dinleyiciler üzerinde yaşantıya dönük olarak etkilerini gördüğünü de söylerken bu faaliyetlerin devamlılığının önemli olduğunu vurguladı. Evlilik girişiminin vaktinin geciktirilmemesinin üzerinde dururken, geciken her senenin eş seçiminde zorluğu da beraberinde getirdiğini, vaktinde evlenmenin kadın erkek iki taraf açısından olduğu kadar dünyaya gelecek çocuk açısından da bedenî ve rûhî faydalarının olduğunu  dile getirken şu hususların altını çizdi: Çok geç yaşlarda evlenme doğacak çocuk ile aradaki yaş farkını da çoğaltacağından nesiller arası iletişimde zorluklar meydana gelmektedir. Geç evlenmenin temelinde de ebeveynin negatif etkileri tesirlidir.

Mutlu aile hayatının temelinde de eşler arası yardımlaşmanın önemli olduğunu dile getiren YEKELER, ortaya çıkan problemlerin tesirlerinin hayat boyu süreceğini dikkate alarak sorunlar ortaya çıkmadan mutlu yaşamanın sırlarına vakıf olunması gerektiğini dile getirdi.

Başiskele, Gölcük, Kartepe İlçe Müftülükleri İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerinin iştirak ettikleri program başından sonuna kadar dinleyicilerin yoğun ilgisiyle takdir topladı.

Programın sonunda İl Müftümüz Sn. Yusuf DOĞAN hocamız teşekkür konuşmasında;

Asım YEKELER'i tebrik ederek çok anlamlı ve faydalı sunum olduğunu belirtti.