17.07.2019

DİYANET GENÇLİK ÇALIŞMALARI MERKEZİNDE YAZ KUR’AN KURSU

Açıldığı günden itibaren yaptığı çalışmalarla Kocaeli genelinde ses getiren Başiskele Diyanet Çalışmaları Merkezi,Yaz Kur’an Kursu vesilesiyle de programlarını sürdürüyor. Gençlik merkezinin gönüllü üyelerine yönelik olarak sabahtan öğlene kadar  Yaz Kur’an Kursu müfredatı uygulanırken öğle namazı ve yemek sonrasında değerler eğitimi yer aldı. Gençlik Spor Müdürlüğü tesislerinde spor etkinlikleri, Büyükşehir Belediyesi tesislerinde yüzme etkinliği, satranç, masa tenisi müsabakaları ile gençler için yoğun bir dönem geçti. Yaz Kur’an Kurslarının birinci döneminin sona ermesi vesilesiyle Gençlik Çalışmaları merkezinde bir program düzenlendi. Gençler tarafından icra edilen programda Kur’an-ı Kerim tilavetleri yapıldı, ilahiler okundu. İlçe Müftümüz Abdulsamet ERKUL ve KocaeliBüyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Ali BİLGİ de programda konuşma yaptılar. Program, bütün öğrencilerimize Büyükşehir Belediyemizin hediyesi olan tişört ve çanta dağıtımının ardından yapılan ikram ile sona erdi.

Ayrıca 12 Temmuz Cuma günü Gençlik Çalışmaları Merkezinde Yaz Kur’an Kursu’na katılan öğrencilerimizle Bursa gezisi yapıldı. Tarihi ve kültürel mekanların ziyaret edildiği Bursa da Cuma namazı Ulu Camide kılındı. Etkinliklerle yoğunlaştırılmış olan Yaz Kur’an Kursu’muza  ilgi ve alakanın yüksek olduğu görülürken gençler tarafından bu tür programların devamı talep edildi. Gezi de İlçe Vaizimiz Dr Ahmet Özbay , Fatih Cami İmam - Hatibi Fikret Birinci ve Gençlik Çalışmaları Merkezi Görevlisi İmam-Hatip Fatih Mahmut Savaş gençlerimize rehberlik etti.