07.10.2019

DİN GÖREVLİLERİ BULUŞMASI

Din Görevlileri Buluşması

2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Başiskele  Belediyesinin ev sahipliğinde Başiskele Belediyesi Kültür Merkezinde, Başiskele  Müftülüğü ile Başiskele Din Görevlileri Derneğinin birlikte tertib ettiği  program düzenlendi.

Programa Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin ÖZLÜ, İlçe Müftü Vekili Uzm. Vaiz Muhammet YILDIZ, Başiskele Din Görevlileri Dernek Başkanı Kadir ÇELİKİZ, Emekli Din Görevlileri ve Müftülüğümüzde görevli İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

İlçe Müftü Vekili  Uzm. Vaiz Muhammet YILDIZ,  Bu seneki Camiler ve Din Görevlileri Haftası teması olan “ Cami ve Hayat” başlığında bir konuşma yaptı. Konuşmasında Cami ve Din Görevlisinin  hayattan; haytın  Camiden ayrı düşünülemeyeceği, hayatın Caminin ahlakı ile şekillendirilmesi gerektiğini ifade etti ve ev sahipliğinden dolayı Başiskele Belediye Başkanına teşekkür etti.

Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin ÖZLÜ  ise yapmış olduğu konuşmasında din hizmetinde gönüllük kavramına vurgu yaparak  katılımcıların Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı.

Programın sonunda hediye takdimi yapıldı ve topluca fotoğraf çektirildi. Program çıkışında  Ayrıca “ Cami ve Hayat ” teması kapsamında fidan dikimi için din görevlilerine  fidan dağıtımı yapıldı.