KANDIRA İLÇE MÜFTÜSÜ

1976 yılında Erzurum Oltu İlçesinin İnci Köyünde doğdu. İlkokulu ve hafızlığı köyünde bitirdi.1996’da Oltu İmam Hatip Lisesinden, 2002 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2005 yılında İhtisas Kursundan mezun olduktan sonra Erzincan İli Tercan İlçesinde 5 yıl Vaizlik yaptı. Bu zaman diliminde tefsir dalında Yüksek Lisansını yapıp doktoraya başladı. 2009 yılında Müftülük sınavında başarılı olup göreve başlamadan Avusturya Bregenz bölgesinde 4 yıl görev yaptı. 2014 yılında Erzincan Kemah İlçesine Müftü olarak atandı daha sonra Erzurum Aşkale İlçesine tayin olan Rahmi Sancar 09.08.2021 tarihi itibarıyla Kandıra ilçe müftüsü olarak göreve başlamıştır. Müftümüz, Arapça, Almanca ve İngilizce dillerini bilmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.