12.07.2016

Kartepe Müftülüğü

Müftülüğümüz 01.07.2008 tarihinde, İzmit Vaizi Hayati SAKALLIOĞLU'nun vekâleten görevlendirilmesi ile Köseköy Belediyesi hizmet binasının 2. katında faaliyete başlamıştır.
Kocaeli İl Müftü Yardımcısı olarak görev yapan İsmail GÜLŞEN'in 29.07.2008 tarihinde Kartepe İlçe Müftülüğüne atanması ile Müftülüğümüz resmiyette kuruluşunu tamamlamıştır.
Müftülüğümüz personel sayısının artması ve hizmet binasının yetersiz gelmesi nedeniyle 2009 yılında, Köseköy İstasyon Mahallesi Meşelik Parkı içinde bulunan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından anaokulu olarak yapılmış 6 odadan müteşekkil, tek katlı ve ahşap görünümlü bir binaya taşınmıştır. Ancak İlçemiz sürekli göç alarak büyüdüğünden buranın da ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle Emekevler Mahallesi Sapancayolu Caddesi No:5 adresine taşınmış olup, hizmetlerine burada devam etmektedir.