20.07.2017

Kocaeli Müftülüğü Hacı Adaylarına “Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı” Düzenledi

Kocaeli’den kutsal topraklara gidecek olan Hacı adaylarına Kocaeli İl Müftülüğü tarafından “Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı” İzmit Fevziye Camii’nde düzenlendi.

Toplantıya İl Müftü Vekili İlyas Öztel, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Muhammet Erkuş, Kafile Başkanları, Bayan İrşad Görevlileri, Din görevlileri, müftülük görevlileri ve hacı adayları katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla, 2017 yılında Kocaeli’den hacca gidecek olan hacı adaylarına rehberlik edecek, kafile başkanı ve din görevlileri ile tanışma ve bilgilendirme toplantısı, İzmit Fevziye Camii’nde yapıldı. Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Muhammet Erkuş, hacı adaylarına yolculuk öncesi yapılması gereken hazırlıklar, kafile düzenleri, gidiş ve dönüş programları, konaklama, yolculuk esnasında ve kutsal topraklarda dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler verdi. Hacı adaylarının sorularını yanıtladı. Toplantıya katılan İl Müftü Vekili Öztel konuşmasında, “Hac ibadetinin öneminden bahsederek, hac ibadetinin herkese nasip olmadığını ve bu nedenle daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.” Toplantı sonrası hacı adayları gruplara ayrılarak, grubundaki din görevlisini ve grup arkadaşlarını tanıma fırsatı buldu.