11.10.2018

Kocaeli’ nde Dini Yayınlar Tanıtım Toplantısı Gerçekleşti

Diyanet İşleri Başkanlığımızın basılı, süreli, radyo ve televizyon yayınlarının tanıtım toplantısı Kocaeli'nde gerçekleştirildi.

Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt ve Radyo ve Televizyon Daire Başkanı Mustafa Çuhadar'ın katılımıyla Kocaeli Valiliği Akçakoca Salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında İl Müftümüz Yusuf Doğan, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Vaizler, İmam-hatip, Müezzin Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticileri hazır bulundular.

Şirintepe Orhangazi Camii Müezzin Kayyımı Ali Gülmez' in Kur'an'ı Kerim tilavetinin ardından, İl Müftümüz Yusuf Doğan yapmış olduğu açılış konuşmasında dini yayınlarımızın önemine değinerek başkanlığımız tarafından gerçekleştirilen toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Radyo ve Televizyon Daire Başkanı Çuhadar "16 eylül tarihinden itibaren Diyanet TV olarak müstakil bir kanal statüsüne kavuştuk" diyerek Diyanet TV ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Dini Yayınlar Genel Müdürümüz Dr. Fatih Kurt, Başkanlığımızın yayın tarihi ile bilgi vererek başladığı konuşmasında " Bugün 40 ayrı dil ve lehçede 400'ün üzerinde yurt dışında basılı yayınımız var. Kur'an-ı Kerim mealimiz 28 ayrı dilde tercüme edildi. İnşallah bu sayı kısa zamanda kırk'ı bulacak. Şu an toplamda 1510 basılı yayınımız mevcut. Çocuğa dair 39 yıldır yayın hazırlıyoruz. 68 adet çocuk yayınımız mevcut. Diyanet çalışanları olarak bizlere çok görevler düşüyor. Bu yayınlarımızı tanıtmak, anlatmak, insanımızla buluşturmak en önemli görevimiz." dedi. Başkanlığımızın yayınlarının Mevlid'i Nebi haftası münasebetiyle Kasım ayı sonuna kadar %50 indirimli olarak satışa sunulduğu müjdesini veren Kurt, yayınevlerimizden ve E-Satış yolu ile tüm görevli ve vatandaşlarımızın yayinsatis.diyanet.gov.tr adresinden kitapları temin edebileceklerini ifade etti.

Program sonunda katılımcıların soru, istek ve önerilerini alan Kurt, yayın faaliyetlerinin iyileştirilmesi yönünde tüm taleplerin değerlendirileceğini belirtti. İl Müftümüz Doğan, katılımları ve sunumlarından dolayı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt ve Radyo ve Televizyon Daire Başkanı Mustafa Çuhadar'a teşekkür etti.